Generem confiança

Som un Ajuntament solvent que genera confiança. Gràcies a la gestió eficient del govern de CiU, amb el nostre alcalde i candidat, Josep Triadó, com a regidor d’Hisenda, hem reduït encara més el deute, un dels més baixos de Catalunya. L’estalvi aconseguit l’hem destinat a pagar ajuts socials, al foment de l’ocupació, abaixar els impostos, a fer gratuït l’autobús interurbà i a pagar els llibres de text a tots els alumnes dels centres públics, a més de millorar els parcs, jardins i l’espai urbà

Polítiques socials

A Premià de Dalt totes les famílies que ho necessiten reben ajut. Hem triplicat els recursos destinats a polítiques socials de manera que cobrim el 100% de la demanda d’ajuts que es sol·liciten a través dels serveis socials municipals. Es paguen lloguers, hipoteques i subministraments (aigua, gas i llum) per garantir el benestar. També hem endegat els horts socials d’ús urbà per a persones en risc d’exclusió social.

Reactivació econòmica / Foment de l’ocupació

Hem aplicat noves fórmules per reactivar l’economia per fer front a la situació econòmica general. Hem combatut l’atur amb el programa Forma’t (formació i pràctiques remunerades amb 500€/mes per persones aturades de llarga durada), cursos formatius i amb subvencions fins a 3000€ a empreses que contractin persones aturades del poble (Pla 3000), i de 1500€ per promoure la auto ocupació – negoci propi de la gent en situació d’atur.

Gratuïtat dels llibres de text i material escolar

A CiU ens sentim ben orgullosos en haver aconseguit fer realitat un dels objectius més importants del nostre programa electoral de les passades eleccions: la gratuïtat dels llibres de text i el material escolar pels alumnes dels centres públics de Premià de Dalt, amb un estalvi directe per a les famílies. I com ho hem fet? Amb l’estalvi obtingut en no haver de demanar préstecs.

Municipi sanejat

Som un dels municipis menys endeutats del país. Som dels que tenim menys quantitat de deute per habitant, 180€, quan la mitjana es troba en 740€/habitant. Fa 8 anys que no demanem cap crèdit als bancs i cobrem més interessos que els que paguem a les entitats financeres (+20.000€).

Sostenibilitat i acció social

Amb l’estalvi energètic assolit cada any -115.000€ combatem la pobresa energètica (subministrament de llum i gas) i millorem l’espai urbà: carrers, parcs i jardins.

Remodelació integral del barri Santa Anna – Tió

El Pla de Barris ens ha permès remodelar de dalt a baix els carrers del barri Santa Anna – Tió, una necessitat reivindicada de fa anys que al mateix temps ha fomentat la cohesió social dels seus veïns amb cursos i tallers, amb la creació de la Coral del Barri i la vocalia de dones.

Polítiques d’ocupació

Estem convençuts que generar ocupació és la millor política social que podem fer. Combatre l’atur i reactivar l’economia són dos eixos fonamentals per a nosaltres. Hem creat el Centre de Formació Permanent al barri Santa Anna per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, i l’Aula de Formació Municipal a l’Espai La Fàbrica amb l’objectiu de millorar la qualificació i les habilitats i alhora de promoure l’aprenentatge de forma contínua. 300 persones han trobat feina a través del servei municipal d’ocupació.

Educació i conciliació familiar

Les nostres escoles bressol creen tendència. Tots els nens i nenes de Premià de Dalt hi tenen garantida la plaça. Hem transformat el seu projecte educatiu i avui les famílies gaudeixen d’un servei a la carta amb horaris diversos per a conciliar la vida laboral i familiar.

Teatre Musical de referència

L’Escola Municipal de Música s’ha convertit en la primera del Maresme que imparteix classes de teatre musical, a càrrec de l’actor principal de Dagoll Dagom i un dels millors actors musicals del país, Carlos Gramaje, també membre de la nostra candidatura.

Processos participatius per a projectes importants

Comptem amb l’opinió de veïns i entitats per tirar endavant projectes de millora significativa a Premià de Dalt. Hem posat a debat els projectes de remodelació de la plaça de la Vila i antic Ajuntament i també el del sector de Can Vilar, amb dos processos participatius. També hem elaborat el Quadern de Debat Familiar per saber quin Premià de Dalt volen les famílies.

Recollida de residus: millor servei i baixada de taxes

Hem reduït el cost del servei de recollida de residus i augmentat els dies de recollida, de dilluns a diumenge, perquè la fa la Societat Municipal La Pinassa. El que estalviem ho dediquem a rebaixar la taxa d’escombraries als contribuents (10% els dos últims anys).

Municipi 100% transparent

Entenem la política i la gestió municipal només des de la transparència. Per primera vegada, hem estat reconeguts com a municipi 100% transparent (només 20 ajuntaments del país) i hem millorat la revista municipal “La Pinassa”. Hem fet una aposta ferma per les xarxes socials i hem posat en marxa Premià de Dalt Mèdia, un nou mitjà de comunicació en línia on també s’ha incorporat Premià de Dalt Ràdio.

FacebookTwitter
Written by joseptriadoeditor